Daan's stage bij M2|OC hielp hem zijn voorkeur voor media ontdekken: “het heeft me de richting gegeven die ik eerder niet kon vinden” - M2|OC

Daan’s stage bij M2|OC hielp hem zijn voorkeur voor media ontdekken: “het heeft me de richting gegeven die ik eerder niet kon vinden”

Ervoor kiezen om twee stages te lopen bij dezelfde agency; dát is toewijding aan je doel om verder te groeien in de wondere wereld van Research & Insights. Daan Stuijvenberg deed het bij M2|OC.

Hoewel zijn werkzaamheden varieerden per project, zette hij voornamelijk in voor doelgroep- en concurrentieanalyses. “Verschillende tools worden benut om gegevens te verzamelen voor onze rapporten, het opstellen van plannen en new business-gesprekken. Het begrijpen van markten waar onze (potentiële) klanten zich op begeven en welke doelgroepen ze willen bereiken is hierin cruciaal.” 

Als meest uitdagende project noemt Daan zijn werk aan het new business-dossier voor een uitgebreid pitchtraject. “Dit was voor mij een nieuwe manier van onderzoek doen, ik vond het geweldig om alle beschikbare tools optimaal te benutten. Het was een mooi doel om verder denken dan standaardrapportages. Iedereen wilde de pitch natuurlijk winnen en dat voel je aan de vastberadenheid en inzet van het hele team.” 

Stage-onderzoek: samenwerking met verschillende agencies  

Tijdens zijn stageopdracht deed Daan onderzoek naar de positie van het Research & Insights-team binnen het Candid Platform en de samenwerking met verschillende agencies binnen Candid, waaronder media-, creative- en digital agencies. Hij deed daarvoor onder andere diepte-interviews met stakeholders binnen het bedrijf.  

 

In het onderzoek werd duidelijk dat er niet altijd uniform werd gekeken naar de positie van het Research & Insights-team. Hij kon door kwestie in kaart te brengen, een concreet adviesplan opstellen om de samenwerking tussen de teams te optimaliseren.  

Daan benadrukt de waardevolle begeleiding die hij ontving: “Ik zat in een team met onderzoekers die me met hun expertise uitstekend hebben kunnen adviseren bij het vormgeven van mijn scriptie en onderzoek.” 

Toekomst 
Na zijn stage blijft Daan werken in de media: hij gaat aan de slag binnen het Insights-team van een grote media-exploitant. “Mijn stage bij M2|OC heeft me een solide basis gegeven én ik heb nu een duidelijke richting in wat ik wil doen, die ik eerder niet kon vinden. Ik kijk uit om mijn carrière in de media voort te zetten.” 

Join us!  
Heb jij ook interesse in de laatste ontwikkelingen in de mediawereld en vind je het leuk om waardevolle inzichten uit data te halen?  Kom ons team versterken als Junior Insights Consultant.

KiKa kiest voor M2|OC

Stichting Kinderen Kankervrij heeft M2|OC gekozen als nieuwe mediabureau. M2|OC is verantwoordelijk voor de off- en online mediastrategie, -planning en -inkoop.
Ieder kwartaal publiceert M2|OC de kwartaalupdate, waarin wordt teruggeblikt op relevante trends en ontwikkelingen in media en consumentengedrag.
Ervoor kiezen om twee stages te lopen bij dezelfde agency; dát is toewijding aan je doel om verder te groeien in de wondere wereld van Research & Insights. Daan Stuijvenberg deed het bij M2|OC.
Dat waren alle berichten
To top