Daan’s stage bij M2|OC hielp hem zijn voorkeur voor media ontdekken

Ervoor kiezen om twee stages te lopen bij dezelfde agency; dát is toewijding aan je doel om verder te groeien in de wondere wereld van Research & Insights. Daan Stuijvenberg deed het bij M2|OC.

Hoewel zijn werkzaamheden varieerden per project, zette hij voornamelijk in voor doelgroep- en concurrentieanalyses. “Verschillende tools worden benut om gegevens te verzamelen voor onze rapporten, het opstellen van plannen en new business-gesprekken. Het begrijpen van markten waar onze (potentiële) klanten zich op begeven en welke doelgroepen ze willen bereiken is hierin cruciaal.” 

Als meest uitdagende project noemt Daan zijn werk aan het new business-dossier voor een uitgebreid pitchtraject. “Dit was voor mij een nieuwe manier van onderzoek doen, ik vond het geweldig om alle beschikbare tools optimaal te benutten. Het was een mooi doel om verder denken dan standaardrapportages. Iedereen wilde de pitch natuurlijk winnen en dat voel je aan de vastberadenheid en inzet van het hele team.” 

Stage-onderzoek: samenwerking met verschillende agencies  

Tijdens zijn stageopdracht deed Daan onderzoek naar de positie van het Research & Insights-team binnen het Candid Platform en de samenwerking met verschillende agencies binnen Candid, waaronder media-, creative- en digital agencies. Hij deed daarvoor onder andere diepte-interviews met stakeholders binnen het bedrijf.  

In het onderzoek werd duidelijk dat er niet altijd uniform werd gekeken naar de positie van het Research & Insights-team. Hij kon door kwestie in kaart te brengen, een concreet adviesplan opstellen om de samenwerking tussen de teams te optimaliseren.  

Daan benadrukt de waardevolle begeleiding die hij ontving: “Ik zat in een team met onderzoekers die me met hun expertise uitstekend hebben kunnen adviseren bij het vormgeven van mijn scriptie en onderzoek.” 

Toekomst 
Na zijn stage blijft Daan werken in de media: hij gaat aan de slag binnen het Insights-team van een grote media-exploitant. “Mijn stage bij M2|OC heeft me een solide basis gegeven én ik heb nu een duidelijke richting in wat ik wil doen, die ik eerder niet kon vinden. Ik kijk uit om mijn carrière in de media voort te zetten.” 

Hoe bouw je een succesvol affiliate-programma dat de omzet verdubbelt?  

Affiliate marketing is een krachtig instrument voor online commerce. Het biedt de mogelijkheid om op CPA-basis (Cost Per Acquisition) te werken. Je betaalt als adverteerder pas wanneer er een daadwerkelijke verkoop of conversie plaatsvindt. Dit geeft zekerheid op je ROAS-doelstelling (Return On Ad Spend). Daarnaast is het een veilige en effectieve manier om online commerce in te zetten.
Sinds de lancering van de open versie van ChatGPT wordt er enorm gespeculeerd over de gevolgen die AI-toepassingen gaan hebben op het media- en marketing vak. In dit blog zoomt Kenan, teamlead SEA, in op de impact die chatbots zullen hebben op de, naar zijn mening, meest waardevolle manier van adverteren; search marketing.
Ervoor kiezen om twee stages te lopen bij dezelfde agency; dát is toewijding aan je doel om verder te groeien in de wondere wereld van Research & Insights. Daan Stuijvenberg deed het bij M2|OC.
To top