Kwartaalupdate Q2: Mogelijkheden met AI nemen een vogelvlucht; nu al terug te zien in o.a. search en creatie

Ieder kwartaal publiceert M2|OC de kwartaalupdate, waarin wordt teruggeblikt op relevante trends en ontwikkelingen in media en consumentengedrag.

In het tweede kwartaal van 2023 zetten veel trends in media door. Vooral de mogelijkheden met AI nemen een vogelvlucht. Wij zien het vooral als interessant hulpmiddel voor de toekomst, wat gecombineerd met een juiste dosis eigen creativiteit en inbreng de kwaliteit van creaties en campagnes verder omhoog kan tillen

Economische onzekerheid
Qua economische ontwikkeling is het nog onzeker hoe de rest van 2023 eruit gaat zien. Met de val van het kabinet vallen veel geplande overheidsinvesteringen weg en worden plannen op de lange baan geschoven. Ook zal de kerninflatie naar verwachting aanhouden en de consumptie van consumenten drukken. Dit betekent dat adverteerders kritisch blijven kijken naar mediabudgetten en dat de impact van campagnes belangrijker is dan ooit.

Blik op het najaar
Met de start van de zomervakantie kan het geen kwaad om na te denken over de plannen voor het najaar. De opbouw naar de feestdagen is voor veel merken en retailers hét moment om het jaar goed af te sluiten. Black Friday is een goede graadmeter voor de koopbereidheid bij consumenten.

Onze analyses van de afgelopen jaren laten zien dat, ondanks het “tegengeluid”, Black Friday zeer populair blijft onder consumenten. De inflatie kan betekenen dat consumenten aankopen uitstellen tot aan het jaarlijkse kortingsevenement. In media wordt Black Friday elk jaar door meer adverteerders omarmd en starten campagnes, en daarmee het zoekverkeer, steeds vroeger.

Het najaar betekent ook drukte in media en overvolle blokken op mediumtypen als TV en Radio. Op tijd inkopen en vooruitplannen helpt hierbij. We verwachten dit jaar echter ook een uitwijking naar additionele mediumtypen, zoals (D)OOH, Bioscoop, Online video en Digitale audio.

Dit en meer lees je in onze nieuwe Kwartaalupdate Q2 2023, waarin wordt vooruitgebliktnaar de zomerse maanden die volgen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe updates.

Bike Totaal kiest voor M2|OC

Fietsretailer Bike Totaal, onderdeel van Dynamo Retail Group, heeft na een pilot van drie maanden gekozen om ook voor de lange termijn samen te gaan werken met mediacommerce-bureau M2|OC. Het bureau wordt verantwoordelijk voor de off- en online mediastrategie, -planning en -inkoop.
Ieder kwartaal publiceert M2|OC de kwartaalupdate, waarin wordt teruggeblikt op relevante trends en ontwikkelingen in media en consumentengedrag.
Lars Vink start per oktober als Managing Director bij Media, Performance en e-Commerce bureau M2|OC. Hij zal zich vooral gaan richten op de tevredenheid en groei van alle klanten, het aansturen en ontwikkelen van de klantenteams en het uitbreiden van het klantenportfolio.
Dat waren alle berichten
To top