Kwartaalupdate Q1: De kijktijd daalt, maar het consumentenvertrouwen groeit  - M2|OC

Kwartaalupdate Q1: De kijktijd daalt, maar het consumentenvertrouwen groeit 

Ieder kwartaal publiceert M2|OC de kwartaalupdate, waarin wordt teruggeblikt op relevante trends en ontwikkelingen in media en consumentengedrag.

We zien in het eerste kwartaal van 2023 een aantal trends uit 2022 doorzetten: de kijktijd naar tv-zenders daalt verder, AI wordt breder omarmd en de volwassenwording van het medium podcasts zet door. Ook is de economische onzekerheid nog niet verdwenen en heeft dit gevolgen voor de consumptie van huishoudens. 

Trends
De mediabestedingen blijven tot dusver op niveau met vorig jaar, waarbij adverteerders wel kritischer zijn gaan kijken naar de budgetten van televisie. Maar; we zien ook meerdere nieuwe ontwikkelingen: het vernieuwde NMO luisteronderzoek brengt de luistertijd beter dan ooit in kaart en meerdere initiatieven in het retail media landschap zorgen voor verdere professionalisering ten behoeve van adverteerders en bureaus.
 

Check de Kwartaalupdate 
Dit en meer lees je in onze nieuwe Kwartaalupdate, Q1 2023, waarin wordt vooruitgebliktnaar de zomerse maanden die volgen.  Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe updates. 

Kwartaalupdate Q3: Lichte groei in consumptie, het nieuwe kijkonderzoek en gebruik van Snapchat en TikTok stijgt, waar X (voorheen Twitter) daalt

Ieder kwartaal publiceert M2|OC de kwartaalupdate, waarin wordt teruggeblikt op relevante trends en ontwikkelingen in media en consumentengedrag.
Lars Vink start per oktober als Managing Director bij Media, Performance en e-Commerce bureau M2|OC. Hij zal zich vooral gaan richten op de tevredenheid en groei van alle klanten, het aansturen en ontwikkelen van de klantenteams en het uitbreiden van het klantenportfolio.
Maxxium Nederland heeft M2|OC gekozen als nieuwe bureau. M2|OC wordt verantwoordelijk voor de off- en online mediastrategie, -planning en -inkoop.
Dat waren alle berichten
To top