Blokker – Groei voor de toekomst

In 2019 is M2|OC de samenwerking met Blokker aangegaan om het merk op te frissen, een duidelijke mediastrategie neer te zetten en de integratie van branding en e-commerce verder op te tuigen.

Challenge

We kent Blokker niet? Vrijwel iedereen is ermee opgegroeid. Maar in de loop der jaren werd het steeds minder duidelijk voor mensen waarom ze nu precies naar de Blokker moesten gaan. In een wereld waarin er steeds meer concurrenten opkomen, zowel online als offline, is het essentieel om je te onderscheiden.

Om ervoor te zorgen dat consumenten de weg naar je winkel weer weten te vinden, maar ook de webshop. Om online te oriënteren en in de winkel te kopen. Of juist andersom. En dit alles weer aan elkaar te knopen.

Onderzoek

In samenwerking met MeMo2 zijn we gaan onderzoeken wat de uitgangspunten waren voor de strategie. Hieruit bleek dat Blokker een naamsbekendheid had van 93%. Maar 86% van deze mensen kan niet duidelijk benoemen waarvoor ze nu precies naar Blokker zouden moeten gaan. Resulteren in een merkfunnel die suboptimaal presteert. Men kent Blokker, maar de conversie naar aankopen of voorkeur is te beperkt. Veel eenmalige aankopen, te weinig herhalingsaankopen. Tijd voor een verandering van strategie dus!

 

Strategie

Er is een meerjarig plan opgesteld waarbij de eerste fase was gericht op de inrichting techniek, organisatie en way of working, de tweede fase op optimalisatie en automatisering en de derde op integratie van d2c in de organisatie.  

Binnen ons bureau hebben we een klantteam opgesteld bestaande uit mediaspecialisten (Search, Affilates, display en social), Dataspecialisten (Feed management, Performance dashboard, media data stromen) en Consultants die regelmatige aanwezig zijn op locatie BSH 

Daarnaast zijn we vanaf het begin van de samenwerking gestart met onze Performance Cycles. Wekelijks wordt webanalytics, product- en mediaresultaat met de klant besproken ter optimalisatie van de webshop en het productaanbod. Onze consultant helpen op locatie waar nodig. Dit zorgt voor versnelling en kennisopbouw aan de kant van BSH. 

Verhoogde Top of Mind Awereness en omzet gestegen

Naast een duidelijk stip op de horizon, hebben we ook resultaat in cijfers weten neer te zetten. Na het eerste volle jaar volgen van deze nieuwe strategie, hebben we een verhoging van de Top of Mind Awareness van 3% weten te realiseren. De bezoekintentie is met 6% gegroeid en de omzet met ruim 5%.

Our recent case studies

Bosch en Siemens zijn in 2020 gestart met directe verkoop aan consumenten via de eigen webshop. M2OC was hier vanuit het begin bij betrokken.
Moco Museum is een onafhankelijk, relatief klein museum in Amsterdam met een focus op toeristen. Maar ook een museum met ambitieuze groeidoelstellingen. In een jaar wilden we van 650.000 bezoekers naar 750.000 bezoekers groeien. Oftewel, 15% groei!
In 2019 is M2|OC de samenwerking met Blokker aangegaan om het merk op te frissen, een duidelijke mediastrategie neer te zetten en de integratie van branding en e-commerce verder op te tuigen.
To top